Alla böcker av J.K. Rowling – en lista

Alla böcker av J.K. Rowling – en lista

Vilka böcker har J.K Rowling skrivit och var kan jag köpa hennes böcker?

J.K. Rowling är en brittisk romanförfattare, född den 31 juli 1965 i Yate, Gloucestershire. Rowling har främst blivit känd för fantasyromanerna om Harry Potter. Numera kan hon även titulera sig manusförfattare och filmproducent. Här listar vi alla böcker av J.K Rowling.

Böckerna om Harry Potter har sålts i mer än 450 miljoner exemplar världen över och översatts till 73 språk. Det finns sju böcker i serien om Harry Potter och Rowlings har sagt att hon inte kommer att skriva fler. Däremot kan det komma fler böcker relaterade till Harry Potters värld, som till exempel de tre böckerna ur Hogwarts bibliotek.

Serien om Harry Potter består av sju böcker:

Här listar vi alla böcker om Harry Potter.

Harry Potter och de vises sten, del 1

Boken Harry Potter och de vises sten av J.K. Rowling. Del ett.

Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter. Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar Hogwarths Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr.

Köp Harry Potter och de vises sten hos BOKUS

Harry Potter och hemligheternas kammare, del 2

Boken Harry Potter och hemligheternas kammare av J.K. Rowling. Del två.

Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den omåttligt stroppige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwartseleven efter den andra. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker – Harry Potter själv?

Köp Harry Potter och hemligheternas kammare hos BOKUS

Harry Potter och fången från Azkaban, del 3.

Boken Harry Potter och fången från Azkaban av J.K. Rowling. Del 3.

Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren som suttit i fängelse i tolv år, är på rymmen. Det sägs att han är på väg mot Hogwarts. Dementorerna, de grymma fångvaktarna från Azkaban, har kallats in för att hålla vakt. Harry Potter går inte säker, inte ens bland sina vänner. Men han är fast besluten att lösa mysteriet med Black

Köp Harry Potter och fången från Azkaban hos BOKUS

Harry Potter och den flammande bägaren, del 4.

Boken Harry Potter och den flammande bägaren av J.K. Rowling. Del fyra.

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld – ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten. Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: Tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp. Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

Köp Harry Potter och den flammande bägaren hos BOKUS

Harry Potter och Fenixorden, del 5.

Boken Harry Potter och Fenixorden av J.K.Rowling. Del fem.

Harry Potter har fått nog. Sommarlovet hos Dursleys har varit värre än någonsin. Hans bästa vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli relegerad. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är: När ska Lord Voldemort slå till igen?

Köp Harry Potter och Fenixorden hos BOKUS

Harry Potter och halvblodsprinsen, del 6.

Boken Harry Potter och halvblodsprinsen av J.K. Rowling. Del sex.

Upplösningen närmar sig med den sjätte boken om Harry Potter. Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn återvänder! I Harry Potter och Halvblodsprinsen går Harry Potter i sjätte årskursen på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Han kastas rakt in i kampen mellan det onda och det goda. Trollkarlsbefolkningen i England uppmanas vara på sin vakt och Dumbledore varnar för att Lord Voldemort är i färd med att värva anhängare för ett nytt försök att gripa makten. Ska Harry än en gång tvingas duellera med Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn?

Köp Harry Potter och halvblodsprinsen hos BOKUS

Harry Potter och dödsrelikerna, del 7.

Boken Harry Potter och dödsrelikerna av J.K. Rowling. Del sju.

Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet – vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom?

Köp Harry Potter och dödsrelikerna hos BOKUS

Dessutom finns nedanstående tre böcker i Hogwarts bibliotek, vilket är en del av Harry Potters värld.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Boken Fantastiska vidunder och var man hittar dem av J.K. Rowling.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem är en skolbok från Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. En introduktion till de magiska djuren i den magiska världen. Här får vi möta akromanteln, varselögat, den svenska kortnosingen, nundun, puffsurraren, vattufolket, fenixen och alla de andra magiska vidundren. Många av dessa varelser känns igen av Harry Potter-läsaren medan andra överraskar till och med den mest entusiastiska magizoolog.

Köp Fantastiska vidunder och var man hittar dem hos BOKUS

Quidditch genom tiderna

Boken Quidditch genom tiderna av J.K. Rowling.

En av de mest populära böckerna i Hogwarts skolbibliotek är Quidditch genom tiderna. Boken innehåller allt du någonsin har velat veta om den nobla sporten quidditch, älskad både av trollkarlar och mugglare. Här får du bland annat lära dig om sportens historia, dess regler, vad som händer om man bryter mot reglerna och varifrån gyllene kvicken kommer ifrån.

Köp Quidditch genom tiderna hos BOKUS

Barden Beedles berättelser

Boken Barden Beedles berättelser av J.K. Rowling.

Barden Beedles historier har varit favorit-godnattsagor i trollkarlsfamiljer under många årtionden. De klassiska sagorna roar och instruerar, de är fulla av magi och tricks, och de är lika spännande för unga trollkarlar i dag som på 1600-talet, då barden Beedle skrev de första sagorna på pergament. Boken innehåller fem berättelser, och till varje historia finns en förklarande text av professor Albus Dumbledore.

Köp Barden Beedles berättelser hos BOKUS

Utöver detta har två filmer utkommit där filmmanusen getts ut i bokform. Totalt har man planerat för fem filmer/böcker om Newt Scamander och den magiska världen.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem – filmmanuset

Boken Fantastiska vidunder och var man hittar dem - filmmanuset av J. K. Rowling.

När magizoologen Newt Scamander anländer till New York har han bara tänkt stanna en kort tid. Men när hans magiska koffert försvinner och några av Scamanders fantastiska vidunder rymmer innebär det problem för alla. En äventyrsspäckad historia, full av märkvärdiga karaktärer och magiska varelser.

Köp Fantastiska vidunder och var man hittar dem – filmmanuset hos BOKUS

Fantastiska vidunder: Grindewalds brott – filmmanuset

Boken Grindewalds brott - filmmanuset av J.K. Rowling.

Detta är fortsättningen på Fantastiska vidunder och var man hittar dem. I slutet av Fantastiska vidunder och var man hittar dem infångades den mörka trollkarlen Gellert Grindelwald i New York med hjälp av Newt Scamander. Men Grindelwald lyckas fly fångenskapen och samlar en stor skara anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: Att låta renblodiga trollkarlar styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att stoppa Grindelwalds planer tar Albus Dumbledore hjälp av sin tidigare Hogwartselev, Newt, som än en gång går med på att hjälpa till, ovetandes om vilka faror som väntar. Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad trollkarlsvärld. En äventyrsspäckad historia som utspelar sig i Paris.

Köp Fantastiska vidunder: Grindewalds brott – filmmanuset hos BOKUS

Dessutom finns en pjäs vid namn Harry Potter och det fördömda barnet. Den räknas som den åttonde delen i serien om Harry Potter. Manuset till denna pjäs finns i bokform.

Harry Potter och det fördömda barnet – del ett och två – ett pjäsmanus

Detta är den slutgiltiga versionen av manusboken Harry Potter och Det fördömda barnet, del ett och två. Repetitionsutgåvan gavs ut i oktober 2015. Boken baseras på en originalberättelse av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany.

Det har alltid varit svårt att vara Harry Potter, och det är inte mycket enklare nu när han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, make och pappa till tre skolbarn. Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Det förflutna och nutiden smälter samman på ett olycksbådande sätt och både far och son blir medvetna om den obekväma sanningen: Ibland kommer mörkret från platser man inte väntat sig.

Köp Harry Potter och det fördömda barnet hos BOKUS

J.K. Rowling har även gett ut en serie böcker under pseudonymen Robert Galbraith. Serien i fyra delar går under namnet Cormoran Strike och finns att tillgå på engelska hos BOKUS.

The Cuckoo’s Calling (Gökens rop) – del ett i Cormoran Strike

Boken The Cuckoo's Calling av Robert Galbraith aka J.K. Rowling.

När en både firad och skandalomsusad fotomodell faller mot sin död från en balkong i Mayfair, London, tror man är det är självmord. Det är bara hennes adoptivbror som misstänker att ett brott har begåtts och han kontaktar därför privatdetektiv Cormoran Strike. Den enbente Afghanistanveteranen Cormorans liv är i spillror och hans enda glädje på senare tid är den nya ovanligt driftiga och pigga assistenten Robin. Tyvärr finns det inte pengar att behålla henne. Fotomodellen Lolas tragiska död blir räddningen för Strikes neddekade detektivbyrå. Men ju mer Cormoran och Robin gräver i den unga modellens komplicerade värld med kändisar, nerknarkade pojkvänner och udda familjemedlemmar desto mörkare blir det. Från eleganta fasader i Mayfair till bakgator i East End är Gökens rop fast förankrad i nutida London. Det är den första deckaren i en serie om detektiven Cormoran Strike.

Köp The Cuckoo’s Calling hos BOKUS

The Silkworm (Silkesmasken) – del två i Cormoran Strike

Boken The Silworm av Robert Galbraith aka J.K. Rowling.

När romanförfattaren Owen Quine försvinner anlitar hans fru privatdetektiven Cormoran Strike. Först tror hon att han frivilligt gett sig av för några dagar – som han gjort förr – och hon vill att Strike ska hitta honom och se till att han kommer hem.Men när Strike börjar undersöka saken står det klart att det finns mer bakom Quines försvinnande än hans fru anar. Författaren har just avslutat ett manus innehållande giftiga beskrivningar av nästan alla han känner. Om romanen publiceras kommer liv att slås i spillror – så nog finns det många som har anledning att tysta honom. Det blir Strike själv som finner Quine brutalt mördad under bisarra omständigheter. I en kapplöpning med tiden måste Strike leva sig in i en hänsynslös mördares tankegångar, en mördare olik alla han någonsin träffat på … En mordgåta med överraskande vändningar i en välskildrad Londonmiljö.

Köp The Silkworm hos BOKUS

Career of Evil (Karriär i ondska) – del tre i Cormoran Strike

Boken Career of Evil av Robert Galbraith aka J.K. Rowling.

Ett paket med en kvinnas avhuggna ben levereras till Robin Ellacott. Hennes chef, privatdetektiven Cormoran Strike, inser att det finns fyra personer från hans förflutna som kan vara involverade – alla fullt kapabla till obeskrivlig brutalitet. Cormoran Strike blir alltmer övertygad om att polisen i sin utredning fokuserar på fel person, och tar tillsammans med sin assistent Robin saken i egna händer. Jakten leder dem till de tre andra misstänkta männens mörka och skrämmande världar, men medan alltfler fasansfulla handlingar begås, håller tiden på att rinna ut.

Köp Career of Evil hos BOKUS

Lethal White – del fyra i Cormoran Strike

Boken Lethal White av Robert Galbraith aka J.K. Rowling.

En plågad ung man vid namn Billy kommer till privatdetektiv Cormoran Strikes för att få hjälp att utreda ett brott han tror sig ha sett som barn. Billy verkar svårt desorienterad men ger ändå ett ärligt och uppriktigt intryck när han berättar sin historia. Men innan Strikes hinner ställa några frågor rusar Billy ut från kontoret i panik. Strikes och hans kompanjon Robin försöker reda ut Billys fall. Utredningen leder dom genom Londons bakgator, via Parlamentets innersta cirklar till en vacker men dyster herrgård på landet. Samtidig är Strikes privatliv långt ifrån enkelt. Strike har mer än någonsin behov av Robin men relationen dom emellan är invecklad.

Köp Lethal White hos BOKUS

Övriga böcker av J. K. Rowling

The Casual Vacancy (Den tomma stolen)

Boken Casual Vacancy (Den tomma stolen) av J.K. Rowling.

När Barry Fairbrother oväntat avlider, knappt fyrtio år gammal, försätter dödsfallet den engelska staden Pagford i chock. Med sitt kullerstensbelagda torg och den historiska klosterkyrkan verkar staden vara en idyll – men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever … Pagford ruvar sannerligen på mörka hemligheter. Och den tomma stol Barry efterlämnat i grevskapsrådet blir snart källa till den värsta strid byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som utmärks av passioner, dubbelspel och oväntade avslöjanden?

Köp The Casual Vacancy hos BOKUS

Väldigt bra liv: om fördelen med att misslyckas och vikten av fantasi

Boken Very Good Lives av J.K. Rowling.

När J.K Rowling talade till sistaårseleverna på Harvard Universitet valde hon två ämnen som ligger henne varmt om hjärtat – om fördelen med att misslyckas och vikten av fantasi. Hur kan vi få ut det bästa av ett misslyckande? Och hur kan vi använda fantasin för att bli ett bättre jag både för oss själva och mot andra. Berättelserna som Rowling delade med sig av och de utmanande frågorna som hon ställde till de unga studenterna har sedan dess inspirerat andra till att fråga sig själva av det innebär att ha ett gott liv. Nu, när Rowlings tal kommer i tryck för första gången, kan hennes ord fungera som både en tröst och ögonöppnare för alla – oavsett ålder – som befinner sig vid en avgörande vändpunkt.

Köp Väldigt Bra Liv hos BOKUS

The Ickabog

Sagoboken The Ickabog av J.K. Rowling.

The Ickabog är J.K. Rowlings senaste bok. Det är en sagobok som förväntas komma den 10 november 2020.

Ett mytiskt monster, ett kungarike i fara, ett äventyr som kommer att sätta två barns mod på prov. Upptäck en originell saga om makt, hopp och vänskap som segrar mot alla odds. Kungariket Cornucopia var en gång det lyckligaste i världen. Riket hade gott om guld, en kung med de finaste mustascherna du kan tänka dig, och slaktare, bagare och ostmakare vars utsökta mat fick människor att dansa av glädje när de åt dem. Allt var perfekt – förutom det dimmiga Marshlands i norr som enligt legenden var hem för den monstruösa Ickabog. Någon förnuftig person visste att Ickabog bara var en myt som användes för att skrämma barn till att uppföra sig väl. Men det roliga med myter är att de ibland kommer till liv. Kan en myt få ett en gång lyckligt land på knä? Kan en myt driva två barn till ett äventyr som de inte bad om och aldrig förväntade sig? Om du känner dig modig, gå in på sidorna i den här boken för att ta reda på det.

Köp The Ickabog hos BOKUS