Alla böcker av Lars Kepler – en lista

Vilka böcker har Lars skrivit och var kan jag köpa böckerna?

Lars Kepler är det förra decenniets bäst säljande författare i Sverige. Egentligen är alla böcker skrivna av Lars Kepler inte skrivna av någon författare som heter Lars, utan det är det svenska författarparet, Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril som använder Lars Kepler som en pseudonym och är författarna till den internationellt bästsäljande Joona Linna-serien. Serien, med sina åtta delar hittills, har sålt över femton miljoner exemplar i fler än sextio länder. Här listar vi alla böcker skrivna av Lars Kepler och berättar var du kan köpa böckerna online.

Böckerna om Joona Linna – del 1 till del 8, av Lars Kepler

I serien om Joona Linna finns åtta böcker, varav den sista utkom under år 2020. Här listar vi alla böckerna i serien i ordning.

Joona Linna – del 1 – Hypnotisören

Köp Joona Linna del 1 - Hypnotisören - av Lars Kepler

Jonna Linna, del 1 – Hypnotisören, är den första delen i den populära deckarserien av Lars Kepler.

Denna labyrintiska thriller som börjar med att Joona Linna tar hjälp av hypnotisören Erik Maria Bark för att förhöra ett svårt skadat vittne har hittills kommit ut i sextio länder.

Nu har författarna skrivit om Hypnotisören för att fira 10-årsjubileet. Meningen är att Black Edition ska återspegla hur mycket Lars Kepler har utvecklats som thrillerförfattare sedan debuten. Tempot har pressats upp, kapitlen har stramats till, dialogen är omskriven, nya scener har tillkommit och Joona Linna har fått en större roll.

Joona Linna – del 2 – Paganinikontraktet

Köp Joona Linna del 2 - Paganinikontraktet - av Lars Kepler

Joona Linna del 2, Paganinikontraktet av Lars Kepler, inleds med händelsen att en kvinna hittas död en sommarnatt på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.

Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord.

Joona Linna – del 3 – Eldvittnet

Köp Joona Linna del 3 - Eldvittnet - av Lars Kepler

Lite om handlngen i del 3 om Joona Linna – Eldvittnet: I hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Joona Linna – del 4 – Sandmannen

Köp Joona Linna del 4 - Sandmannen - av Lars Kepler

I boken Joona Linna del 4, Sandmannen, hittas en ung man gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm.

Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.

Med sin fjärde thriller, Sandmannen, överträffar Lars Kepler alla högt ställda förväntningar.

Joona Linna – del 5 – Stalker

Köp Joona Linna del 5 - Stalker - av Lars Kepler

Lite om handlingen i boken Joona Linna del 5, Stalker av Lars Kepler: För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter. Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord. En ny film kommer till polisen. Ingen förstår vad som händer och Joona Linna är försvunnen sedan mer än ett år. Nästan alla tror att han är död. Nästan alla.

Om lamporna är tända kan en stalker se dig utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se en stalker som redan är inne.

Joona Linna – del 6 – Kaninjägaren

Köp Joona Linna del 6 - Kaninjägaren - av Lars Kepler

Kaninjägaren, del 6 om Joona Linna, tar vid där den enorma succén Stalker slutade.

Joona Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren.

Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer.

Ödets tärningskast placerar överraskande tevekocken Rex Müller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy. Men istället för tre lugna veckor blir det en fruktansvärd kamp på liv och död.

Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa Kaninjägaren innan det är försent.

Joona Linna – del 7 – Lazarus

Köp Joona Linna del 7 - Lazarus - av Lars Kepler

Lars Keplers sjunde bok om Joona Linna heter Lazarus.

En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock. Joona förstår att mönstret som framträder är vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden – andra skulle kalla det för en mardröm.

Joona Linna – del 8 – Spegelmannen – förra boken av Lars Kepler år 2020

Köp Joona Linna del 8 - Spegelmannen - av Lars Kepler 2020

Boken Spegelmannen av Lars Kepler är den åttonde och förra boken med Joona Linna och utkom år 2020.

En ung kvinna försvinner när hon är på väg hem från skolan. Fem år senare hittas hon mördad på en lekplats mitt i Stockholm. Via övervakningskameror lyckas Joona Linna spåra ett ögonvittne. När det visar sig att vittnet är en psykiskt sjuk man som inte har några som helst minnen av det han såg tar Joona kontakt med hypnotisören Erik Maria Bark.

Joona Linna – del 9 – ny bok av Lars Kepler år 2022

Larsk Kepler - Spindeln - 2022

Boken Spindeln av Lars Kepler utkom i oktober 2022 och är den nionde och den senste boken med Joona Linna.

För tre år sedan fick Saga Bauer ett vykort med en hotfull text om en pistol med nio vita kulor – varav en väntar på Joona Linna. Det stod att hon var den enda som skulle kunna rädda honom. Hon visade kortet för Joona, men tiden gick och hotet bleknade som en meningslös provokation. Fram till nu.

Fristående böcker av Lars Kepler

Playground

Boken Playground av Lars Kepler

Lite om handlingen i boken Playground av Lars Kepler: Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet kan hon inte sluta tala om att döden börjar med en våldsam hamnstad där de styrande håller på att förlora kontrollen över den organiserade brottsligheten.

Jasmin behandlas för sin krigspsykos, lämnar det militära och försöker leva ett stillsamt liv när någonting fruktansvärt händer. Tillsammans med sin femårige son hamnar hon i en bilolycka. På sjukhuset upptäcker läkarna en blödning från sonens kranskärl. För att kunna operera honom måste de stanna hans hjärta.

Ingen kan svara på om de många vittnesmålen från tillfälligt döda bara beror på att hjärnan reagerar panikartat på syrebristen som uppstår när hjärtat står stilla. Men Jasmin törs inte ta risken. Hon vet att hennes son inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt.

Den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen – playground.