Alla böcker av Lucinda Riley – en lista

Vilka böcker har Lucinda skrivit och var kan jag köpa hennes böcker?

Den irländska författaren Lucinda Riley har sålt miljontals böcker över hela världen och är mest känd för bok-serien De sju systrarna, men hon har även skrivit ett antal fristående romaner. Här listar vi alla böcker av Lucinda Riley och berättar var du kan köpa böckerna online.

De sju systrarna – del 1 till del 7, av Lucinda Riley

I serien ”De sju systrarna” finns sju böcker, varav den sista utkom under våren 2021. Här listar vi alla böckerna i serien i ordning.

De sju systrarna – del 1 – Maias bok

Köp de sju systrarna del 1 -Maias bok - av Lucinda Riley

De sju systrarna, del 1: Maias Bok, är den första delen i en storslagen serie av Lucinda Riley om familj, kärlek och identitet, som baseras på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna. Maia D Aplièse har länge isolerat sig i sitt barndomshem, det vackra slottet Atlantis vid Genèvesjön. Men efter att hennes adoptivfar hastigt går bort förändras allt. När hennes fem systrar kommer hem för att ta farväl av fadern får de alla varsin ledtråd, en pusselbit som ska hjälpa dem att finna sina rötter. Maias ledtråd för henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro, där den äventyrslystna Izabela Bonifacio levde åttio år tidigare.

De sju systrarna – del 2 – Stormsystern : Allys bok

De sju systrarna del 2 - stormsystern av Lucinda Riley

Stormsystern av Lucinda Riley, är den andra delen i en storslagen serie om familj, kärlek och identitet, som baseras på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna. Den framgångsrika seglaren Ally D Aplièse återvänder till sitt barndomshem när hon nås av nyheten om sin adoptivfars hastiga bortgång. Där tilldelas hon och hennes fem systrar varsin ledtråd som fadern efterlämnat. En pusselbit som ska hjälpa dem att finna sina rötter Ally reser till Norge, och där upptäcker hon en etthundra år gammal historia om en sångerska som inte bara har kopplingar till kompositören Edvard Grieg, utan också till henne själv. Ju mer Ally lär sig om Anna, desto mer förstår hon om sitt förflutna.

De sju systrarna – del 3 – Skuggsystern : Stars berättelse

De sju systrarna del 3 - skuggsystern - av Lucinda Riley

Lucinda Riley har gjort en makalös världssuccé med romansviten om de sju adoptivsystrarna, löst baserad på stjärnbilden Plejaderna. Första boken De sju systrarna, Maias bok, utspelar sig delvis i Brasilien och skapandet av Kristusstatyn. Andra boken Stormsystern, Allys bok, utspelar sig delvis i Norge och världen kring Edvard Griegs musik. Tredje boken Skuggsystern, Stars bok, utspelar sig i England och de makalöst vackra områdena kring Lake District i nordvästra England.

Star D’Aplièse står vid ett vägskäl i livet efter hennes älskade adoptivfars hastiga död. Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star – den mest gåtfulla av systrarna – känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld …

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möter Flora en mystisk gentleman, som avslöjar svaren på de frågor hon sökt efter under hela sitt liv …

I takt med att Star utforskar Floras otroliga livshistoria påbörjar också hon en upptäcktsresa, kliver ut ur sin systers skugga och öppnar sitt hjärta för kärleken.

De sju systrarna – del 4 – Pärlsystern : Ceces berättelse

De sju systrarna - del 4 - Pärlsystern - av Lucinda Riley

Del fyra i den populära serien om De sju systrarna av Lucinda Riley!

Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig som en utböling. Efter att systrarnas adoptivfar Pa Salt, som hans döttrar tillgivet kallar honom gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga, systern Star. Hon hoppar av konstskolan, där hon ändå vantrivts, och med en känsla av att inte ha något att förlora går hon på första bästa plan till Thailand. På Krabis vackra stränder möter hon den mystiske Ace, en man till synes lika ensam som hon själv, men med mörka hemligheter …

Etthundra år tidigare reser Kitty McBride, prästdotter från Edinburgh, till Australien som sällskapsdam. Väl på plats möts hon av upplevelser hon aldrig kunnat drömma om, inte minst i form av de två tvillingbröderna Drummond och Andrew McCrombie den ene vild och äventyrlig, den andre ambitiös arvtagare till ett framgångsrikt pärlfiskeföretag. CeCe inser när hon utforskar sin ledtråd, ett svartvitt fotografi, att även hon måste resa till Australien, och på den avlägsna och vilda kontinenten väcks för första gången en känsla av tillhörighet inom henne när hon utforskar aboriginernas historia och de dramatiska händelserna kring Kitty och familjen McCrombie.

De sju systrarna – del 5 – Månsystern : Tiggys bok

De sju systrarna del 5 - Månsystern - av Lucinda Riley

Månsystern av Lucinda Riley, är den femte delen i succéserien De sju systrarna som har förtrollat en hel värld.

Tiggy D’Aplièse verkar besitta en nästintill övernaturlig förmåga att läka och kommunicera med djur. Hon tar tjänst på det skotska godset Kinnaird, hos den gåtfulle och grubblande Charlie. Där träffar hon även Chilly, en gammal romsk man som bekräftar att hon har helande krafter och att nyckeln till hennes förflutna finns i de magnifika grottorna utanför Sacromonte. Där föddes en flicka vid namn Lucia år 1912 som med tiden blev La Candela, den mest framgångsrika flamencodansösen av sin tid. När Tiggy inser hur hennes liv hänger samman med Lucias, faller många bitar på plats.

De sju systrarna – del 6 – Solsystern : Electras bok

De sju systrarna - del 6 - solsystern - av Lucinda Riley

De sju systrarna – del 6 – Solsystern : Electras bok, släpptes den 2020-10-28

På ytan verkar Electra D’Aplièse ha allt: hon är vacker, rik och berömd. Men adoptivfaderns plötsliga död har rubbat hennes redan sköra sinnestillstånd och hon dövar smärtan med alkohol och droger. Så får hon ett brev från en främmande kvinna som hävdar att hon är hennes mormor. Sökandet efter hennes egen familjehistoria leder Electra till Afrika.

1939 anländer Cecily Huntley-Morgantill Kenya efter att ha fått sitt hjärta krossat i New York. Här möter hon Bill Forsythe, en ungkarl och boskapsfarmare med nära förbindelser med den stolta massajstammen. Men ödet gör att deras vägar skiljs åt.

Den nya boken av Lucinda Riley utkom i oktober, 2020.

De sju systrarna – del 7 – Den saknade systern

De sju systrarna del 7 - the Missing Sister av Lucinda Riley

De sju systrarna – del 7 – Den saknade systern, släpptes den 20 maj 2021.

De sex adoptivsystrarna D”Aplièse har alla varit ute på en osannolik resa då de sökt och funnit sina rötter. Men en fråga kvarstår: vem är deras sjunde syster och var finns hon?

De har bara en ledtråd – en bild av en stjärnformad smaragdring. Jakten på den sjunde systern kommer att föra dem över hela världen – från Nya Zeeland till Kanada, England, Frankrike och Irland.

Sakta men säkert avslöjas en historia om kärlek, styrka, svek och uppoffringar som inleddes för nästan 100 år sedan, då andra modiga unga kvinnor riskerade allt för att förändra världen de levde i.

Fristående romaner av Lucinda Riley

Fjärilsrummet

Boken Fjärilsrummet av Lucinda Riley

Fjärilsrummet är en fristående roman av Lucinda Riley.

Ett fantastiskt hus.
En kärleksfull barndom.
En förkrossande hemlighet.

Posy Montague fyller snart sjuttio år och bor fortfarande i sitt vackra familjehem, Admiral House, i Suffolk. Här tillbringade hon sin barndom och här har hon själv uppfostrat sina barn. Men trots alla fina minnen och den fantastiska trädgård hon själv har skapat, inser Posy att hon inte längre kan blunda för verkligheten. Huset håller på att förfalla och hon måste sälja det.

Men beslutet skjuts upp när hon blir allt mer indragen i sina vuxna söners komplicerade liv. Och som om inte det vore nog dyker plötsligt Freddie upp – hennes stora kärlek som övergav henne för femtio år sedan. Posy har svårt att lita på honom, och det hon inte vet är att både Freddie och Admiral House döljer en fruktansvärd hemlighet.

Köp boken Fjärilsrummet av Lucinda Riley hos Bokus

Midnattsrosen : en livslång passion, ett ändlöst sökande

Köp boken Midnattsrosen av Lucinda Riley

Boken Midnattsrosen är en fristående roman från författaren Lucinda Riley.

Elvaåriga Anahita, från en förnäm men fattig indisk familj, inleder en livslång vänskap med den viljestarka och bortskämda prinsessan Indira. Väninnan Anahita följer med Indira till England just innan första världskriget bryter ut. I England träffar hon Donald Astbury, motvillig arvinge till den avsides belägna herrgården Astbury, och hans intrigerande mor.

Nittio år senare möter vi den unga amerikanska filmstjärnan Rebecca Bradley. Hon har världen för sina fötter, men när hennes turbulenta förhållande med den lika välkände pojkvännen tar en oväntad vändning blir hon lättad när hon inser att hennes kommande filmroll, där hon spelar debutant på 20-talet, för henne långt från offentlighetens ljus till ett avlägset hörn av den engelska landsbygden. Strax efter att filmproduktionen startat på det nu förfallna Astbury Hall dyker Ari Malik, Anahitas barnbarn, oväntat upp, sökande efter svar från sin familjs förflutna. Han och Rebecca börjar tillsammans avslöja de hemligheter som hemsökt släkten

En mångfacetterad och filmisk berättelse fylld med oförglömliga karaktärer fångna i historiens svepande vingslag. Lucinda Rileys finaste stund!

Köp boken Midnattsrosen av Lucinda Riley hos Bokus

The Olive Tree

Boken The Olive Tree av Lucinda Riley

The Olive Tree av Lucinda Riley är inte än översatt till svenska och finns bara på engelska.

The Olive Tree är den största internationella bästsäljaren från Lucinda Riley, författare till den bästsäljande De sju systrarna-serien.

Det har gått tjugofyra år sedan en ung Helena tillbringade en magisk semester på Cypern, där hon blev förälskad för första gången. När huset, ’Pandora’, lämnas åt henne av sin gudfar, återvänder hon för att tillbringa sommaren där med sin familj. Men när Helena anländer till Pandora, vet hon att dess idylliska skönhet döljer ett nät av hemligheter som hon har behållit från William, hennes man, och Alex, hennes son. Vid tretton års ålder slits Alex mellan att skydda sin älskade mamma och att växa upp. Och lika desperat är han efter att lära sig sanningen om sin riktiga far.

När Helena, av en slump, möter sin barndomskärlek, startas en händelsekedja som hotar att få hennes förflutna och nutid att kollidera. Både Helena och Alex vet att livet aldrig kommer att vara detsamma när Pandoras hemligheter har avslöjats.

Köp boken The Olive Tree av Lucinda Riley hos Bokus

The Love Letter

Boken The Love Letter av Lucinda Riley

The Love Letter av Lucinda Riley är inte än översatt till svenska och finns bara på engelska.

The Love Letter är en spännande roman full av hemligheter, lögner och oförglömliga vändningar, från den internationellt bästsäljande författaren, Lucinda Riley. Att bevara hemligheter är ett farligt spel.

1995, London. När Sir James Harrison, en av de största skådespelarna i hans generation, går bort vid nittiofem års ålder, lämnar han inte bara en sörjande familj utan också en hemlighet så chockerande, så förödande, att den kunde förändra det engelska samhället in i dess kärna.

Joanna Haslam är en ambitiös ung journalist, med uppdrag att täcka den legendariska skådespelarens begravning. Det stora och det goda i kändisvärlden finns där på plats. Men Joanna snubblar på något mörkt under glamouren: omnämnandet av ett brev James Harrison har lämnat bakom, vars innehåll andra desperat har försökt att dölja i över sjuttio år. När hon försöker ta av slöjan med lögner som har täckt hemligheten, inser hon att det finns andra krafter som försöker hindra henne från att upptäcka sanningen. Och de skyr inga medel för att få tag i brevet innan hon gör det

Köp boken The Love Letter av Lucinda Riley hos Bokus

The Italian Girl

Köp boken The Italian Girl av Lucinda Riley

The Italian Girl av Lucinda Riley är inte än översatt till svenska och finns bara på engelska.

Boken The Italian Girl av Lucinda Riley är en gripande och oförglömlig berättelse om kärlek, förråd och självupptäckt. Rosanna Menici är bara en tjej när hon träffar Roberto Rossini, mannen som kommer att förändra hennes liv. Under de kommande åren är deras öden bunda samman av deras extraordinära talanger som operasångare och av deras bestående men besatta kärlek till varandra – en kärlek som i slutändan kommer att påverka livet för alla de närmaste. För, som Rosanna långsamt upptäcker, är deras förening hemsökt av oåterkalleliga händelser från det förflutna.

Rosannas resa tar henne från ödmjuk början i Neapels bakgator till de glittrande scenerna i världens mest prestigefyllda operahus.

Köp boken The Italian Girl av Lucinda Riley hos Bokus

The Angel Tree

Boken The Angel Tree av Lucinda Riley

The Angel Tree av Lucinda Riley är inte än översatt till svenska och finns bara på engelska.

Boken The Angel Tree av Lucinda Riley är ett övertygande mysterium om familjehemligheter och glömda inhämtningar från författaren till The Seven Sisters.

Trettio år har gått sedan Greta lämnade Marchmont Hall, ett storslaget och vackert hus inbäddat i bergen i det lantliga Monmouthshire. Men när hon återvänder till huset till jul, på inbjudan av sin gamla vän David Marchmont, har hon ingen erinring om sin tidigare förening med den – resultatet av en tragisk olycka som har raderat mer än två decennier av hennes liv. Sedan snubblar hon över en grav i skogen under en promenad genom det vintra landskapet, och den väderbitna inskriptionen på gravstenen berättar för henne att en liten pojke är begravd här. Den gripande upptäckten tänder en eld i Gretas sinne och tänder snart en strävan att återupptäcka hennes förlorade minnen. Med Davids hjälp börjar hon sammansätta fragmenten av inte bara sin egen berättelse, utan också av hennes dotter, Cheska, som var ett tragiskt offer för omständigheter utanför hennes kontroll. Och hon var definitivt inte ängeln som hon tycktes vara.

Köp boken The Angel Tree av Lucinda Riley hos Bokus

Hothouse Flower

Boken Hothouse Flower av Lucinda Riley

The Hothouse Flower av Lucinda Riley är inte än översatt till svenska och finns bara på engelska.

Julia Forrester har många glada minnen från en barndom som tillbringades på Wharton Park och spelade bland de exotiska blommorna hennes farfar tog hand om. Nu när hon återhämtat sig från en familjetragedi söker hon ännu en gång tröst i Wharton Park, nyligen ärvt av den karismatiska Kit Crawford, med en egen sorglig historia. Men när en gammal dagbok hittas under renoveringsarbetet, vänder paret sig till Julias mormor för att höra sanningen om kärleksaffären som gjorde Wharton Parks försurat. Och så kastas Julia tillbaka i tiden, till Olivias och Harry Crawfords värld, ett ungt par som slitits isär av andra världskriget – och vars bräckliga äktenskap är avsett att påverka lyckan i kommande generationer, inklusive Julias egna lycka.

Köp boken The Hothouse Flower av Lucinda Riley hos Bokus

The Girl on the Cliff

Köp boken The Girl on the cliff av Lucinda Riley

The Girl on the Cliff av Lucinda Riley är inte än översatt till svenska och finns bara på engelska.

Varför har en hemlighet från 1914 förorsakat ett århundrade av smärta? Orolig av den senaste förlusten har Grania Ryan återvänt till Irland och armarna på sin kärleksfulla familj. Och det är här, på en klippkant, som hon först träffar en ung flicka, Aurora, som kommer att förändra hennes liv djupt. På ett mystiskt sätt upptäcker Grania att deras familjer är märkligt och djupt sammankopplade.

Från en bittersöt romantik i London under krigstiden till ett oroligt förhållande i samtida New York, från hängivenhet till glömda minnen om en förlorad bror. I slutändan kommer det att vara Aurora vars intuition och anmärkningsvärda ande som hjälper till att bryta trollformeln och låsa upp kedjorna från förflutna.

Köp boken The Girl on the Cliff av Lucinda Riley hos Bokus

The Light Behind the Window

Boken The Light Behind the Window av Lucinda Riley

The Light Behind the Window av Lucinda Riley är inte än översatt till svenska och finns bara på engelska.

Lucinda Rileys The Light Behind the Window är en hisnande och intensiv berättelse om kärlek, krig och framför allt förlåtelse.

Det nuvarande: Emilie de la Martinieres har alltid kämpat mot sin aristokratiska bakgrund, men efter döden av hennes glamorösa, distansierade mamma befinner hon sig ensam i världen och en enda arvtagare av sitt stora barndomshem i södra Frankrike. En gammal diktsanteckning leder henne på jakt efter den mystiska och vackra Sophia, vars tragiska kärleksaffär förändrade hennes familjehistoria. När Emilie avslöjar historien, börjar hon också på sin egen upptäcktsresa och inser att slottet kan ge ledtrådar till hennes eget svåra förflutna och slutligen låsa upp framtiden.

Det förflutna: London 1943. En ung kontorist, Constance Carruthers, dras in i SOE och anländer till det ockuperade Paris under dess höjdpunkt. Separerad från sin kontakt under de allra första timmarna i Frankrike, snubblar hon in i hjärtat av en förmögen familj som fångas in i ett dödligt spel med hemligheter och lögner. Tvingad att överge sin identitet och alla banden till sitt hemland och sin älskade make, konstaterar Constance att hon dras in i ett komplext nät av bedrägeri vars återverkningar kommer att påverka kommande generationer.

Köp boken The Light Behind the Window av Lucinda Riley hos Bokus