Ingela Jansson – åtta år i Kality – bok om fängelse i Etiopien

Köp Ingela Janssons bok om hur hon hamnade i fängelset i Etiopien

Bok om fängelse i Etopien av Ingela Jansson - mina åtta år i Kality

Boken Mina åtta år i Kality av Ingela Jansson (och Lena Lindehag) är efterlängtad och mycket populär i skrivande stund i februari 2021. Ingelas bok om att sitta i fängelse i Etiopien ligger nu i topp på bästsäljarlistor på nätet.

I väntan på fängelsedom flyr Ingela Jansson rättvisan i Sverige tillsammans med sin sjuåriga dotter. Efter tre år på fri fot fängslas hon i ökända Kality i Etiopien. Hon döms till lagens strängaste straff, 55 år. I det hårda fängelset genomlider hon umbäranden som få kan föreställa sig. Långt borta är drömmen om glänsande framgång och ett idylliskt familjeliv. I fängelset Kality upplever hon misär och förnedring. De mest basala behoven blir allt som räknas och hon är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Men hon hittar också oväntad vänskap och värme bland de prövade etiopiska kvinnorna som delar hennes liv i Kality. Helvetet blir vardag.

Hur hamnade Ingela där? Vilka val i livet ledde henne dit?

Det här är Ingela Janssons egen berättelse om att sitta i fängelse i Etiopien och om anledningen till att hon hamnade där.

Köp boken Mina åtta år i Kality av Ingela Jansson hos Bokus.