Köp nya boken Ett förlovat land av Obama – nu på svenska

Var och när kan jag beställa boken av förra presidenten Barack Obama?

Köp Obamas bok på svenska - ett förlovat land. En biografi av Barack Obama.

Nu finns boken av Obama på svenska att köpa på nätet. Boken av den förra presidenten som heter Ett förlovat land, släpptes den 17 november, 2020 och finns nu att köpa online hos bland annat Bokus.

Boken av Obama som är en biografi, är en gripande, djupt personlig redogörelse om ögonblicken när historia skrivs – av den amerikanska presidenten som inspirerade oss till att tro på demokratins kraft.

I den fascinerande och efterlängtade första volymen av sina memoarer som heter ett förlovat land berättar Barack Obama historien om sin osannolika resa, från en ung man sökande efter sin identitet till ledare för den fria världen. I boken beskriver han djupt personligt sin politiska utveckling och sina milstolpar från den första mandatperioden i detta historiska presidentskap – en tid av stor oro och dramatiska förändringar.

Barack Obama tar i sin bok, som nu finns på svenska, med läsaren på en fängslande resa från sina tidigaste politiska ambitioner till den avgörande segern i Iowa – som visade på gräsrotsrörelsens betydelse – och slutligen till den historiska natten till den 4 november 2008, då han valdes till USA:s 44:e president och blev den första, svarta amerikanen att inneha landets högsta ämbete.

I boken som utkom på svenska under hösten 2020 reflekterar Obama över ordförandeskapet och erbjuder ett unikt belysande av både räckvidden och begränsningarna i presidentmakten, liksom insikter i den amerikanska partipolitikens dynamik och internationella diplomati.

Obama tar i boken om sig själv med läsaren till Ovala rummet och Vita husets Situation Room – även till Moskva, Kairo, Peking och många andra platser. Läsaren får ta del av hans tankar när han sätter ihop sitt kabinett, brottas med en global finanskris, tar tempen på Vladimir Putin, övervinner till synes oöverstigliga odds för att säkerställa genomförandet av Obamacare, kommer i konflikt med generaler om USA:s strategi i Afghanistan, tacklar Wall Street-reformen, svarar på den förödande Deepwater Horizon-explosionen och godkänner Operation Neptune”s Spear som ledde till Osama bin Ladens död.

”Ett förlovat land” av Barack Obama är en djupt personlig och introspektiv bok – det är berättelsen om en man som utmanade historien, berättelsen om en samhällsorganisatörs övertygelse och tro, vilken prövades på världsscenen. Obama hycklar inte med den svåra balansgången i att kandidera till president och att samtidigt vara svart amerikan, att bära en hel generations förväntningar på sina axlar med ropen om ”hopp och förändring”, och att möta moraliska utmaningar i beslut med höga insatser. Han är uppriktig över de krafter som motarbetade honom hemma och utomlands, öppen om hur livet i Vita huset påverkade hans fru och döttrar och är inte rädd för att erkänna självtvivel och besvikelser. Samtidigt rubbas aldrig hans tro på att framsteg och utveckling alltid är möjligt inom det pågående, stora amerikanska experimentet.

Nu kan du alltså köpa den här välskrivna, kraftfulla boken som fångar Barack Obamas övertygelse om att demokrati inte är en gåva uppifrån, utan något som bygger på empati, gemensam förståelse – och byggs tillsammans dag för dag.

Köp Obamas bok Ett förlovat land hos Bokus.