Böcker av Fredrik Backman – en lista

Vilka böcker har Fredrik Backman skrivit och var kan jag köpa hans böcker?

Fredrik Backman har blivit en oerhört populär författare på senare år, och efter att ha läst boken eller sett filmen En man som heter Ove, så kanske man vill upptäcka fler böcker av herr Backman. Vi listar alla böcker av Fredrik Backman och tipsar om var du kan köpa böckerna till ett bra pris online.

En man som heter Ove

En man som heter Ove - en bok av Backman

En man som heter Ove – en helt underbar bok av Fredrik Backman. Boken om den grinige mannen Ove, 59 år, är hans mest lästa bok och den finns även som film.

Britt-Marie var här

Britt-Marie var här - en bok av Fredrik Backman

Britt-Marie var här – boken om Britt-Marie, 63 år, som oväntat får flytta till en liten håla och bli fotbollstränare, är också en av Backmans mest populära böcker och även denna har blivit film.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

Boken om Farfar och Noah som kan prata med varandra om allt. En bok av Fredrik Backman om livets alla frågor, både de största och de minsta.

Saker min son behöver veta om världen

Saker min son behöver veta om världen

Backman skriver: Till min son. Jag ber om din förlåtelse redan nu. För allt jag kommer göra fel. För allt jag inte kommer förstå. För minibussen. Shortsen. ”Öl byggde denna vackra kropp”-t-shirten. För att jag försöker high-fajva dina kompisar. Den här boken är till dig. Om sakerna jag tror att du behöver veta om världen.

Min mormor hälsar och säger förlåt

Boken Mormor hälsar och säger förlåt - av Fredrik Backman

Med enastående komisk träffsäkerhet och ett stort bankande hjärta berättar Fredrik Backman i denna bok om en mormors kompromisslösa kärlek till sitt barnbarn, och om grannarna i ett hyreshus som alla på sitt sätt slåss för en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns.

Björnstad

Boken Björnstad av Fredrik Backman

Invånarna flyttar från Björnstad och jobben blir allt färre, men ändå lever drömmen om forna glansdagar – och det är hockeyn som är räddningen. Allt hopp sätts till det lovande juniorlaget och den kommande semifinalen förväntas sätta staden på kartan igen. Omnämnd som en en av Fredrik Backmans allvarligaste böcker.

Vi mot er – Björnstad del 2

Vi mot er - del 2 av Björnstad

Efter de fruktansvärda händelser som skakade Björnstad i första boken om Björnstad av Backman, berättar Vi mot er historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas.

Vinnarna – Björnstad del 3

Vinnarna - Björnstad del 3 av Fredrik Backman

Det har gått två år sedan allt som ingen vill tänka på hände, alla har försökt gå vidare men något med den här delen av skogen låter oss aldrig riktigt göra det. Vi är en stad med sorg i hjärtat och våld i luften, vi älskar sagor med lyckliga slut men innerst inne visste vi nog alltid att det här inte var en sådan. Det börjar med en storm, den här gången, och slutar med en eld. Någon som har varit borta länge är på väg hem. Någon begravs. Någon blir kär, någon drömmer om NHL och någon drömmer om hämnd. Vinnarna – Björnstad, del 3, utkom den 6 oktober 2021.

Folk med ångest

Folk med ångest - av Fredrik Backman

Boken ”Folk med ångest” av Fredrik Backman, är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud.